Onze visie

Onze Visie

Met onze jarenlange ervaring in de teelt van cannabis en onze liefde voor de plant willen wij ons inzetten voor een eerlijk achterdeurbeleid. Waarbij producent, verkoper en consument tevreden zijn over hun aandeel in deze gesloten keten.

  • Het op biologische en verantwoorde wijze cannabis van hoge kwaliteit te produceren.
  • Net als bij de productie van wijn of bier zijn er grote verschillen in kwaliteit van cannabis. Cannabis van hoogwaardige kwaliteit en op biologische wijze geteeld, heeft bij een grote groep consumenten de voorkeur boven een commercieel massaproduct. Verder speelt diversiteit van cannabissoorten een belangrijke rol voor het slagen van een experiment met een legale aanvoer aan de coffeeshops. Voor liefhebbers begint de beleving al met het zien en ruiken van de cannabis en is keuzevrijheid en het uitproberen van nieuwe soorten heel belangrijk.
  • Het bevorderen van een marktwerking binnen de gesloten keten, zodat de consument het beste product voor de beste prijs krijgt. Wij willen ons in zetten voor een eerlijk achterdeurbeleid. Waar ruimte is voor variĆ«teit, niet alleen in verschillende soorten cannabis maar ook variĆ«teit in de manier waarop de wiet geteeld wordt. Een diversiteit aan telers.
  • Het streven naar een goede samenwerking met de gedoogde coffeeshops, zodat er een vraag gestuurde markt kan ontstaan.
  • Het blijft van groot belang voor de ontwikkeling van het cannabisbeleid in Nederland dat de consument geen reden heeft om op de zwarte markt in te kopen. De prijs, kwaliteit en vakgerichte verwerking zijn daarbij net zo belangrijk als de informatie over veilig gebruik en de werking van de verschillenden soorten cannabis.
  • Door het leveren van geteste cannabis waarbij men kan zien in welke mate de werkzame stoffen aanwezig zijn kan de verkoper de consument beter voorlichten zodat deze beter zijn keuze kan maken. Naast voorlichting heeft de coffeeshop ook een sociale functie waar men elkaar ontmoet en ervaringen kan uitwisselen.
  • Op deze manier willen wij aan de ontwikkeling van een succesvol cannabisbeleid bijdragen en daarmee het verder terugdringen van drugscriminaliteit, overlast, straathandel en verkoop aan jongeren.